Een allround stage op de sales & inplan afdeling!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Snel naar...

Hoi! Mijn naam is Tessa, ik ben 20 jaar oud en ik zit in het 3e jaar van de opleiding Bedrijfskunde aan de HAN in Nijmegen. Ik ben in september begonnen aan mijn meewerkstage bij Online-Bijles.com en deze stage zal duren tot februari. Ik ben werkzaam op de sales & inplan afdeling.

 

 

Mijn zoektocht naar een stage

Ik zocht naar een uitdagende stage, waar ik bezig kon zijn met verkopen, organiseren, klantcontact en procesoptimalisatie. Ik wilde graag een bedrijf vinden waar hard werken wordt afgewisseld met gezelligheid!

 

De keuze voor Online-Bijles.com

Ik heb uiteindelijk gekozen voor Online-Bijles.com, omdat hun stagevacature mij enorm aansprak. De werkzaamheden klonken leerzaam en afwisselend en dat het bedrijf gezelligheid en humor waardeerde werd ook direct duidelijk. In hun vacature maakte ze namelijk grapjes over uitslapen, gamen en bedrijfsborrels. Ook stond in deze vacature dat de gemiddelde leeftijd op het kantoor van Online-Bijles.com ongeveer 25,5 jaar is. Ik werk over het algemeen liever met jonge(re) mensen, dus dit vond ik een groot pluspunt. Naast dat het bedrijf en de werkzaamheden me erg aanspraken, werd ik ook erg enthousiast van het feit dat ze (schaduw)onderwijs leveren. Ik heb erg veel interesse in het onderwijs, waardoor ik hier graag wilde stage lopen!

 

Wat ik hoop te bereiken

Ik zou graag zelfverzekerder willen worden op het gebied van werken en presteren. Ook zou ik graag beter willen worden in (professioneel) communiceren. Ik wil graag verschillende soorten klanten en communicatiestijlen leren herkennen en daarop leren inspelen. Ook wil ik goed leren omgaan met klachten, door bezwaren te weerleggen en oplossingen te vinden. Daarnaast vind ik het belangrijk om beter te leren samenwerken en overleggen, aangezien ik voorheen graag zoveel mogelijk zelfstandig werkte. Mijn stageopdracht gaat over procesoptimalisatie op de sales & inplan afdeling, waardoor ik het héél leuk zou vinden als mijn bedachte oplossingen/alternatieven goed resultaat gaan behalen en ook echt gebruikt worden!

 

Mijn werkzaamheden

De afdeling waarop ik mee mag werken is de Inplan & Sales afdeling. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het proces om van een niet-klant een klant te maken. Dit proces begint bij een binnenkomende bijlesaanvraag en eindigt bij de aftersales. We hebben veel contact met zowel (potentiële) klanten, als bijlescoaches. We ‘verkopen’ onze diensten en pakketten, verzamelen de benodigde informatie en gegevens, maken de matches tussen leerlingen en coaches, plannen de eerste bijles in en we staan klaar voor alle vragen van klanten. Wij zijn ‘het gezicht’ van Online-Bijles.com voor de klant, omdat ze vaak enkel contact hebben met onze afdeling. Naast deze werkzaamheden ben ik twee halve dagen bezig met mijn stageopdracht. Voor deze opdracht moet ik het huidige inplan proces vergelijken met het ideale, gewenste inplan proces. Ik ga op zoek naar dingen die nog niet optimaal verlopen en ik zal hier oplossingen en/of alternatieven voor gaan bedenken. Ik vind het heel leuk om bezig te zijn met procesoptimalisatie, dus voor mij is het ideaal om de leuke werkzaamheden bij Online-Bijles.com af te wisselen met het werken aan mijn stageopdracht.

 

Mijn inbreng

Ik denk dat ik een harde werker ben die het allerbeste wil voor zowel Online-Bijles.com als de bijlescoaches en de klanten. Ik denk aan iedereen bij het maken van keuzes, zodat alle partijen tevreden blijven. Verder ben ik erg innovatief ingesteld en zoek ik altijd naar verbeterpunten. Ik ben niet bang om mijn ideeën, meningen en ervaringen te delen met anderen.

 

tessa

 

De werkvloer

Dat ik de werkzaamheden leuk vind is uiteraard heel fijn, maar wat ik nóg fijner vind is de sfeer op het kantoor van Online-Bijles.com. De communicatie tussen het team is erg informeel en men is hier niet vies van grapjes en gezelligheid. Dat vrijdagmiddagborrels met collega’s zó leuk konden zijn, wist ik voor mijn stage bij Online-Bijles.com niet. Er moet uiteraard hard gewerkt worden, zeker met de huidige drukte, maar het is daarnaast erg fijn dat het niet alleen serieus en zakelijk is. Ik heb tot nu toe een super leerzame en leuke tijd op mijn stage bij Online-Bijles.com gehad en ik weet bijna zeker dat dit zo zal blijven tot februari! 

Onze laatste blogs
Trustpilot cijfer

Geïnteresseerd in onze diensten?

We helpen uw kind graag bij het vinden van de beste bijlescoach. Gegarandeerd een goed eindcijfer en geen stress meer voor de komende toets.

En o ja, u zit natuurlijk nergens aan vast.