5 stappen om een succesvolle online examencoach te worden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Snel naar...

Bij online-bijles.com zijn we apetrots op de duizend coaches die elke dag weer klaarstaan om hun leerlingen bij te staan bij hun examens. Wil jij ook jouw kennis en enthousiaste delen met iemand, maar weet je niet goed hoe je zoiets moet aanpakken? Hieronder staan 5 stappen om je te helpen bij het worden van die 1001e topcoach!

  1. Bepaal je specialiteit

Geef alleen les in de vakken die jou liggen en die je helemaal begrijpt. Het is de  bedoeling dat je de goede stof overbrengt en op de juiste manier. Daarnaast moet het ook leuk blijven voor jou, het is niet fijn om avonden lang zelf te moeten studeren voordat je een vak kan geven. Kijk naar welk vak je het beste ligt en maak dat je specialiteit. Was je op school goed in exacte vakken? Dan is het geven van wiskunde of natuurkunde een logische keuze. Zo wordt online examentraining geven extra leuk. Op deze specialiteit kun je je ook onderscheiden van de andere coaches. Als je je onderscheidt zul je meer opdrachten binnen krijgen.

 

  1. Bouw een relatie op met de leerling

Wat voorop staat is dat je je leerling goed zult moeten leren kennen. Jullie zullen tenslotte samen de examentraining gaan doen. Vraag ook aan de leerling wat hij/zij nodig heeft, soms kan dat namelijk anders zijn dan de ouders denken. Vergeet vooral niet om ook plezier te hebben tijdens een online examentraining. Het is namelijk veel fijner om een gemotiveerde leerling te hebben die het leuk vindt dan dat online examentraining echt een straf wordt.

 

  1. Wees professioneel

Zeker als je wat jonger bent is je professioneel opstellen erg belangrijk. Hoe professioneler je bent, hoe meer vertrouwen je krijgt. Denk hierbij aan je kledingstijl, netjes spreken en goed voorbereid zijn. En zorg dat je op tijd bent! Vergeet niet om ook professioneel te zijn in je appjes en mailtjes richting ouders. Tijdens de online examentraining ben jij de ‘docent’: neem de leiding en houd de leerdoelen in de gaten.

 

  1. Bouw een relatie op met de ouder

Als je voor het eerst de ouder(s) ontmoet, zorg er dan voor dat je goed kennis maakt. Zowel op persoonlijk- als werkvlak. Hoe leuk is het als jij en de ouders/kind dezelfde hobby’s hebben of op dezelfde school gezeten hebben? Op werkvlak is het belangrijk dat beide partijen duidelijk de verwachtingen uitspreken. Zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Daarnaast is het belangrijk dat je ten alle tijden duidelijk communiceert met de ouder(s). Denk hierbij aan voortgang van de leerling, afspraken, ziekte etc.

 

  1. Promoten, promoten, promoten

Promoten is het allerbelangrijkste, zorg dat de leerlingen positief over je zijn en vraag of de ouders een review willen schrijven. Hoe meer je promoot, hoe meer opdrachten je binnenkrijgt. Iedereen wil natuurlijk een goede ervaren coach. Je kunt promoten op social media, denk aan Instagram, Facebook en LinkedIn. Vooral LinkedIn is een aanrader, hier kan je namelijk op een zakelijke manier promoten. Dit kan je op deze manier ook weer toevoegen aan je werkervaring.

 

 

Onze laatste blogs
Trustpilot cijfer

Geïnteresseerd in onze diensten?

We helpen uw kind graag bij het vinden van de beste bijlescoach. Gegarandeerd een goed eindcijfer en geen stress meer voor de komende toets.

En o ja, u zit natuurlijk nergens aan vast.